Wij maken het simpel
Schuldsanering
Schuldsanering
Home » Uitleg » Schuldsanering

Schuldsanering

wet of recht

De wettelijke schuldsanering is een traject waarmee een schuldenaar van zijn schulden kan afkomen. Het is een streng traject met meerdere verplichtingen. Maar als de schuldenaar het traject helemaal heeft doorloopt kan die de schone lei krijgen. Dat houdt in dat hij/zij de resterende schulden niet meer hoeft te betalen.

Voordat je aan het wettelijke traject (WSNP) kan beginnen moet je eerst een voortraject doorlopen. Het minnelijke traject. Pas als dat niet slaagt kan je een verzoek doen aan de rechtbank voor toelating tot de WSNP.

Tijdens het traject, van meestal 3 jaar, moet de schuldenaar zoveel mogelijk geld sparen voor de schuldeisers. Hij heeft een informatie- en sollicitatieplicht en mag geen nieuwe schulden laten ontstaan. De WSNP-bewindvoerder houdt toezicht hierop.

Wil je eenvoudig hypotheek, lening en/of schenkingen binnen de familie regelen? Met Familiebank is het zo geregeld! Klik nu op 'Starten' en ontdek hoe onze software je helpt bij het opstellen van geldige overeenkomsten zonder notariskosten. Begin vandaag nog!

Starten →