Wij maken het simpel
Familiebank
Home » Familiebank

Familiebank

Maak lenen en schenken binnen de familie eenvoudig met Familiebank: transparant, op maat en zonder gedoe.

Moeder en dochter regelen familie lening

Geld lenen van familie voor studie, huis, starten van een bedrijf, een auto of het goed willen regelen van schenkingen? Familiebank.nl maakt dit transparant en simpel.

Met onze geavanceerde software kun je moeiteloos op maat gemaakte contracten opstellen die perfect aansluiten bij jouw specifieke behoeften en omstandigheden. Geen gedoe met dure notariskosten of standaard overeenkomsten die niet passen bij jullie situatie.

Onze aanvullende diensten, inclusief ondersteuning en handige rekentools, zijn erop gericht om financiële overeenkomsten binnen de familiekring te regelen op een manier die niet alleen de financiën beschermt, maar ook de familiebanden intact houdt. Bij Familiebank begrijpen we het belang van sterke familiebanden en streven we ernaar om deze te behouden, zelfs tijdens financiële transacties.

Logo familiebank

Waarom Familiebank.nl?

Bij Familiebank maak je moeiteloos juridisch waterdichte contracten, of het nu gaat om lening- of schenkingsovereenkomsten. Onze intelligente software creëert modellen op maat, inclusief een gedetailleerd aflossingsschema voor leningen en de mogelijkheid om jaarlijks een fiscale jaaropgave te genereren.

Met onze rekentools kunnen alle betrokken partijen eenvoudig de resterende looptijd en het actuele saldo van de lening bekijken, en zelfs verschillende scenario’s doorrekenen, zoals de impact van extra aflossingen op het maandbedrag.

Onze tools ondersteunen bij het bepalen van de rente en kunnen indien gewenst helpen bij het communiceren met de Belastingdienst. Bovendien signaleert ons systeem wanneer mogelijk schenkbelasting verschuldigd is, waardoor je altijd op de hoogte bent van je fiscale verplichtingen.

Bespaar tijd, geld en gedoe met Familiebank. Meld je nu aan!

We geven jou advies

Regelmatig ontvang je berichten met een advies. Bijvoorbeeld welke mogelijkheden er zijn om te schenken. Over wijzigingen in de fiscale regelgeving, nieuwe normbedragen.

Ook bij eenmalige gebeurtenissen kunnen we je helpen. Bijvoorbeeld bij wijzigingen van fundamentele aard. Denk aan echtscheiding of overlijden. Wat moet er dan met de lopende overeenkomsten? Onze stappenplannen en tools helpen je ook op die momenten.

Dit kost het

De partij die het geld beschikbaar stelt noemen wij de leninggever. Dat kan een individu of echtpaar zijn. De leninggever heeft leningnemers. Dat zal in de meeste gevallen een kind zijn, het kunnen natuurlijk ook meer kinderen zijn. Je betaalt als leninggever € 12,50 per maand of naar keuze € 99,- per jaar.

Voor iedere leningnemer (kind) komt daar € 2,50 per maand bij of € 25,- per jaar. Leninggevers en leningnemers hebben toegang tot de beveiligde omgeving waar hun gegevens zijn opgeslagen.

645.000 gingen je voor

In 2020 maakten in Nederland 645.000 huishoudens gebruik van privé- of familiehypotheek volgens De Nederlandsche Bank. De totale waarde van familiehypotheken is 70 miljard euro, ongeveer 10% van de totale hypotheekschuld in Nederland.

In 2020 nam de omvang van de familiehypotheekschuld netto toe met 1,2 miljard euro. Familiebanken en familiehypotheken bieden voordelen voor gebruikers. Zij maken meer kans op het bemachtigen van een woning, bijvoorbeeld door meer te kunnen bieden.