Wij maken het simpel
Schenking aanvaarden
Schenking aanvaarden
Home » Uitleg » Schenking aanvaarden

Schenking aanvaarden

Overeenstemming hand schudden

Een schenking aanvaarden, wil zeggen dat je de schenking aan wilt nemen. Bovendien moet je de eventuele voorwaarden accepteren die aan de schenking verbonden zijn.

In de meeste gevallen wil iemand een een schenking aanvaarden. Het lijkt ondankbaar om een schenking niet aan te willen nemen. Toch kunnen er goede redenen zijn om de schenking niet te willen ontvangen.

Een schenking kan bijvoorbeeld afkomstig zijn van iemand waar je geen band mee wilt hebben. Er kunnen fiscale redenen zijn waarom je de schenking niet wilt ontvangen. Zo kan er schenkbelasting verschuldigd zijn, of kan de schenking heel hoog zijn en dan in box 3 komen.

De voorwaarden verbonden aan de gift kunnen je niet aanstaan. Om al deze redenen is een schenking dus een handeling tussen twee partijen.

Wil je eenvoudig hypotheek, lening en/of schenkingen binnen de familie regelen? Met Familiebank is het zo geregeld! Klik nu op 'Starten' en ontdek hoe onze software je helpt bij het opstellen van geldige overeenkomsten zonder notariskosten. Begin vandaag nog!

Starten →