Wij maken het simpel
Schenkingsvrijstelling voor de eigen woning
Schenkingsvrijstelling voor de eigen woning
Home » Schenkingsvrijstelling voor de eigen woning

Schenkingsvrijstelling voor de eigen woning

Maak nu een account aan en begin aan jouw Familiebank

Account aanmaken
Wanneer kan ik gebruikmaken van de schenkingsvrijstelling voor de eigen woning?

Vóór 2024 kon u uw kind de eenmalig verhoogde vrijstelling geven voor de aanschaf van een eigen woning. Deze vrijstelling, ook bekend als de jubelton, was een populaire manier om financiële steun te bieden bij het kopen van een huis. Echter, met ingang van 1 januari 2024 is deze vrijstelling niet langer beschikbaar.

Andere mogelijkheden?

Het afschaffen van de Jubelton, wat betekent dit voor schenkingen aan uw kind in 2024? Hoewel de eenmalig verhoogde vrijstelling voor de eigen woning niet meer geldt, zijn er nog steeds mogelijkheden om uw kind financieel te ondersteunen.

Eenmalig verhoogde vrijstelling voor een vrij te besteden doel

Uw kind kan nog steeds gebruikmaken van de eenmalig verhoogde vrijstelling, maar dan voor een vrij te besteden doel. Dit betekent dat uw kind de geschonken bedragen mag gebruiken voor diverse doeleinden, waaronder de aankoop van een woning. Er zijn echter wel specifieke voorwaarden waaraan voldaan moet worden om in aanmerking te komen voor deze vrijstelling.

Voorwaarden voor schenkingen aan uw kind

Schenken

Als uw kind niet voldoet aan de voorwaarden voor de eenmalig verhoogde vrijstelling voor een vrij te besteden doel, heeft u nog steeds de mogelijkheid om uw kind belastingvrij te schenken. In 2024 kunt u uw kind maximaal € 6.633 belastingvrij schenken. Dit bedrag mag door uw kind vrij worden besteed, dus ook voor de aanschaf van een woning.

Advies over schenkingen aan uw kind

Het is verstandig om advies in te winnen voordat u een schenking doet aan uw kind. Wilt u meer weten over het doen van schenkingen aan uw kind in 2024 en de mogelijke financiële voordelen? Maak dan een account aan op Familiebank.nl en neem contact met ons op voor persoonlijk advies. Onze experts staan klaar om u te helpen bij het nemen van de juiste beslissingen voor uw financiële planning en het realiseren van uw doelen.

Maak nu een account aan en begin aan jouw Familiebank

Account aanmaken